Eldre par med hund staar mot en vegg med et malt hus

Du bør beholde to medlemskap

Er du samboer eller gift og begge har medlemskap i et boligbyggelag? Behold begge medlemskapene. Uansett.

Når dere er to som bor i et tilknyttet borettslag eller sameie, og leiligheten er registrert på dere begge, må begge være medlem i boligbyggelaget. Men hva om dere har flyttet ut av borettslaget eller sameiet, eller venter på ny leilighet, hva da?

Svaret er enkelt. Medlemskapet i boligbyggelaget er et verdipapir. Og det øker i verdi hvert eneste år. Derfor lønner det seg alltid å ha hvert sitt medlemskap.

Les alt om medlemskap her

For det første

For hvert år du er medlem vokser ansienniteten din med ett år. Og forkjøpsretten din blir stadig mer verdt. Å gi den opp er som å kaste penger. De få hundrelappene du betaler i kontingent er lommerusk i forhold.

For det andre

Du vet aldri hva som skjer. Behovene kan forandre seg. Privatsituasjonen kan forandre seg. Arbeidssituasjonen kan forandre seg. Økonomien kan forandre seg. Helsa også. Du vet aldri når du kan få bruk for din forkjøpsrett til 63 000 brukte boliger over hele Norge eller ønsker å kjøpe deg en nybygd bolig.

Skal du kanskje bytte ut eneboligen med noe mindre? Da kan du laste ned vår e-bok HER.

For det tredje

Andre i familien kan få glede av din ansiennitet. Og har dere to medlemskap kan gleden bli dobbelt. Deres opparbeidede ansiennitet kan være akkurat det som skal til for at en søster, bror, barn eller barnebarn skal komme seg inn på boligmarkedet. I attraktive områder kan det være nødvendig med lang ansiennitet, mye lengre enn det barna har rukket å opparbeide. Da er det godt å være mamma eller pappa med ansiennitet å avse.

For det fjerde

BORI er det eneste boligbyggelaget som lar deg dele ansienniteten mellom ulike familiemedlemmer. Du kan gi bort, eller overføre så mange eller så få år du vil, til så mange eller så få familiemedlemmer du vil. Du kan derfor også beholde så mange år du vil selv.

Vi kaller det BORI Familie og fordelene kan du lese om her.

Bilde av Anne Lene Jørstad
Anne Lene Jørstad
Markeds- og kommunikasjonsrådgiver