Oddvar Stenstroem peker

Urettferdig at så mange ansiennitetsår skal forsvinne

Du har kanskje sett Oddvar Stenstrøm i media den siste tiden, der han retter en granskende finger mot det vi omtaler som “Ansiennitetsskandalen”. I små reklamefilmer belyser han hvor urettferdig praksisen med sletting av ansiennitet har vært i over 85 år.

FÅ ANSIENNITET MED BORI FAMILIE FRA I DAG!

Oddvar Stenstrøm er ikke en mann som normalt figurerer i reklamefilmer, men boligspørsmål har han alltid vært opptatt av. Stenstrøm har blant annet holdt boligdebatter for flere boligbyggelag og under Arendalsuka. Han har også jobbet med Huseiernes Landsforbund.

– Jeg ble med på dette fordi jeg har jobbet mye med bolig etter at jeg ble pensjonist og syns dette er et viktig spørsmål i norsk boligpolitikk.

Et rettferdig grep

Det er i sammenheng med nyheten BORI Familie vi slår av en prat med Stenstrøm.

I mai snudde BORI opp ned på ansiennitetsordningen som alle boligbyggelag har fulgt. I alle år har man måtte gi fra seg all sin opparbeidede ansiennitet, dersom man ønsker å hjelpe barn eller barnebarn ved å overføre ansiennitet til de. Det betyr at om barnebarnet trenger ansiennitet, og du vil hjelpe til, ja, da må du overføre rubbel og bit. Da blir det ingenting igjen til deg selv, eller f.eks. andre barnebarn.

BORI-medlemmer derimot, de kan nå dele ut så mange år de vil av sin ansiennitet. De kan fordele dem på seg selv, barn eller barnebarn.

– Det er et rettferdig grep og det er en vinn-vinn-situasjon. Det er ingen som taper på det, mener Stenstrøm.

Les også: Du bør beholde begge medlemskapene

Ansiennitetsår forsvinner ikke

Selv har Stenstrøm 52 år ansiennitet i et boligbyggelag. Foreløpig har ikke hans barn trengt noen av hans oppsparte år, men det kan hende barnebarna vil komme til å gjøre det. Nå er han nysgjerrig på om andre boligbyggelag kommer til å følge etter BORI.

– Jeg er opptatt av ansiennitet og mener det BORI gjør er fornuftig. Det er jo ingen rettferdighet i at mange ansiennitetsår skal forsvinne, slik det gjør nå, sier Stenstrøm.

Han sikter til normen som har vært i alle år - at en overføring fører til at mange år rett og slett blir borte. For skal Lise på 22 år arve ansiennitet av pappa, så får hun ikke mer enn 22 år. Det betyr at dersom pappa har 30 års ansiennitet, forsvinner åtte år i løse luften.

Vi er derfor glad for at BORI sine medlemmer ikke mister ansiennitetsår. Hos oss kan du fordele ut årene akkurat slik det passer familien, og beholde noen år selv. Om du vil.

LES ALT OM BORI FAMILIE HER

Bilde av Lill Eriksen
Lill Eriksen
Salgs- og markedsdirektør