Kvinne sitter ved et bord og holder opp et minihus og en kalkulator

Derfor bør unge melde seg inn i BORI

Hvorfor i all verden skal du som er under 20 melde deg inn i et boligbyggelag?

Det høres kanskje ikke så sexy ut, men du verden hvor smart det er. Her skal du få ti gode grunner til hvorfor du bør melde deg inn i BORI, selv om du ikke er gammel nok til å handle på Polet.

Grunn 1: Alle trenger et sted å bo

Jada, du bor sikkert bra hjemme hos mamma og pappa foreløpig. Men plutselig en dag finner du ut at det ikke er så kult lenger. Du vil være herre over ditt eget liv, bestemme selv. Da er det på tide å flytte.

Grunn 2: BORI er enklere og ofte billigere

Har du penger nok, spiller det liten rolle. Da kan du kjøpe hva du vil, hvor du vil. Men kjenner du mange som har det sånn? Ikke vi heller. Med BORI-medlemskap kommer du enklere, og ofte billigere, til din egen bolig. Hvorfor og hvordan skal vi komme tilbake til.

BLI MEDLEM I DAG

Grunn 3: Ansiennitet

Et vanskelig ord, men lett å forklare. Ansienniteter hvor lenge du har vært medlem i et boligbyggelag. Har du vært medlem i ti år, har du ti år med ansiennitet. Jo lengre ansiennitet du har, jo enklere er det å få akkurat den boligen du ønsker deg. Ofte er det nemlig slik at hvis flere er interessert i den samme boligen, er det den med lengst ansiennitet som får den.

Grunn 4: Forkjøpsrett

Et vanskelig ord til. Det henger sammen med ansiennitet og betyr at du som er medlem vinner kappløpet om en leilighet som flere ønsker seg.

Et eksempel: BORI legger ut nye leiligheter for salg. Du er medlem, og går foran alle andre uten medlemskap. Og jo lengre ansiennitet du har, jo større er sjansen for at du kan velge akkurat den leiligheten du har lyst på.

Et eksempel til: En leilighet i borettslaget ditt skal selges. Den er både større og finere enn din. Du kan bare lene deg tilbake og slappe av, for når de andre utenfra er ferdige med budrunden og prisen er satt, kan du «tre inn i budet» som det heter, og ta leiligheten på forkjøpsrett –nettopp fordi du allerede er medlem og bor i borettslaget fra før. Smart, ikke sant?

Du kan lese mer om forkjøpsrett HER

Grunn 5: Du skal kanskje studere eller jobbe et annet sted etter hvert

BORI betyr ikke bare Romerike!

Med BORI-medlemskapet ditt har du forkjøpsrett til 67 000 boliger over store deler av landet. Og selv om du tenker å flytte ut bare for noen få år, mener de fleste at det er smartere å eie enn å leie.

Les om felles forkjøpsrett HER

Grunn 6: Det koster nesten ingenting

Eller hva synes du om 350 kroner i året for å kunne sikre seg en bolig den dagen det blir aktuelt? Uansett om du regner om 350 kroner i sjokolade, øl eller kinobilletter, skjønner du at det er ikke BORI-medlemskapet som kommer til å knekke økonomien din.

Grunn 7: Du kan overta ansiennitet etter andre i familien

Dette heter BORI Familie og er en ordning som gjør at du og søsknene dine, hvis du har noen, kan få hele eller deler av ansienniteten til andre familiemedlemmer som foreldre eller besteforeldre. Dette kan du slå sammen med den ansienniteten du selv har fra før, og du kan rykke enda lenger fremover i køen når du skal kjøpe bolig.

Du kan lese om BORI Familie HER

Grunn 8: Du kan dele med samboeren din

Kvinne som lager mat gir smaksproeve av saus med en sleiv til sin mann

BORI Familie gjør også at du kan overføre deler av ansienniteten din til samboeren din. Det kan være smart, slik at han eller hun får noen flere år å slå i bordet med.

Grunn 9: BORI har allerede mange medlemmer under 20 år

Det betyr bare at jo lenger du venter med å melde deg inn, jo mer ansiennitet går du glipp av. Og du vil vel ikke havne langt bak kompisene dine i køen, eller hva?

Grunn 10: Det er så enkelt at du burde gjøre det med en gang

Klikk på denne lenken. Den tar deg til innmeldingsskjemaet. Det bruker du cirka 90 sekunder på å fylle ut, og så er du i gang.

Velkommen som medlem!

LES ALT OM MEDLEMSKAP OG BOLIGBYGGELAG HER

Bilde av Madeleine Sjöberg
Madeleine Sjöberg

E-post: madeleine.sjoberg@bori.no